Zwanger en bevallen

Een zwangerschapscursus die gebaseerd is op 40 jaar werk van Nelleke Tepper en de Floor ® zwangerschap begeleiding en opleiding van de Women’s health academy.

Zwanger en Bevallen

Zwanger en bevallen is een cursus waarin we oefeningen en informatie geven voor tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en je kraamperiode. Denk hierbij aan het voorkomen van fysieke klachten tijdens de zwangerschap, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen tijdens de zwangerschap en bevalling. Hoe beter je hierin geoefend bent, hoe makkelijker je het kan toepassen op het moment van bevallen. Ook geven we je tips voor je eigen herstel en het omgaan met de baby. En zeg nou zelf, hoe fijn is het als je bewuster en met meer aandacht bezig bent met je zwangerschap?

Wat ga je doen? 

Je wordt in 8 lessen optimaal voorbereid op je bevalling én er is daarbij veel aandacht voor jou, jouw zwangerschap en alles eromheen. We besteden naast de theorie ook veel aandacht aan de praktijk. Doordat je deze informatie krijgt kun jij dit meenemen in de dagelijkse leven en op die manier vaker stil staan bij je zwangerschap en de aankomende bevalling op een positieve en ondersteunende manier.

Wat vonden andere cursisten er van? 

Vrouwen die deze cursus volgens geven aan dat zij het fijn vinden om bewust stil te staan, bezig te zijn met de zwangerschap en aankomende bevalling. Ze vinden dat er een open sfeer hangt en ervaren de ruimte om hun gedachtes te kunnen delen. Daarnaast volg je de cursus met andere zwangere vrouwen en kun je ook met elkaar uitwisselen.

Wist je dat..

... er een moment komt tijdens de bevalling dat het gewoon echt niet meer leuk is, meestal betekend dit dat je er bijna bent. Vaak ervaren vrouwen rond de 8 - 10 cm ontsluiting dat de het niet meer kunnen houden dit noemt men ook de “waanhoop fase”. Als je hier niet van af weet, raak je in de wanhoop. Nu je er vanaf weet, ga je het herkennen en weet je dat je er bijna bent. 


Kosten: € 130
Tijden en locaties:
Dinsdag: 20.30-21.30 – locatie Fysio Movent, Zunabrink 12
Woensdag: 20.30-21.30 – locatie Enschede Centrum, Oosterstraat 2 (Oosterpoort)

Vergoedingen zorgverzekering

Wij werken volgens de Floor ®- licentie. De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze trainingen en cursussen. Kijk even na bij je eigen polis hoeveel je vergoed krijgt, hierin verschillen de zorgverzekeraars van elkaar.

Heb je nog vragen?

Dan mag je contact met ons opnemen via het formulier of bellen met 0634361122

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars
Plan nu je afspraak