Haptonomie

Haptonomie helpt jou om beter in je vel te zitten.

Wanneer kom je bij ons voor haptonomie?

Haptonomie kan helpen voor mensen die last hebben gehad van een burn-out, weinig zelfvertrouwen ervaren, (chronische) pijn hebben en zich uitgeput voelen. Sommigen ervaren een vlak gevoel; ze hebben dan het idee dat ze meer plezier zouden moeten kunnen beleven in een bepaald moment. Anderen vinden het lastig om in contact te komen en weer anderen hebben moeite met grenzen aangeven. Wellicht ervaar je onrust in je leven die je niet duidelijk kunt benoemen of zie je door de bomen het bos niet meer in je dagelijkse leven. Dit zijn allemaal klachten of problemen waarbij je haptonomie kunt inzetten. Haptonomie kan dan net het steuntje in de rug zijn om een mooier leven op te pakken.

Wat doen we op de eerste afspraak?

Nadat je in de wachtruimte hebt gezeten met een kopje koffie of thee komt de haptonoom je ophalen. Bij de eerste afspraak nemen we samen door wat je specifieke klachten zijn. We doen een uitgebreide intake om zoveel mogelijk over je klachten te horen. Hierbij sta jij centraal en kijken we ook naar je omgeving. Wanneer we dat plaatje helder hebben stellen we samen een behandelplan op en bepaal jij hoe je je aan het eind van het traject graag wil voelen. Als er nog tijd is dan doen we nog een kleine oefening om alvast in contact te komen met haptonomie.

Hoe zien de vervolgbehandelingen eruit?

Veelal bestaat de structuur de behandeling uit eerst een gesprek hoe het de week, of weken er voor is gegaan. Van daaruit bepalen we welke oefening jou die dag gaat helpen. Dit kunnen fysieke oefeningen zijn of een behandeling op de bank. Daarna zullen we nabespreken wat er allemaal is gebeurd en wat je ervaren hebt om vervolgens met meer energie en een beter gevoel de deur uit te gaan.