Geriatrie-fysiotherapie

Fysiotherapie voor (kwetsbare) ouderen

Voor wie is het?

Geriatriefysiotherapie is speciaal voor de ouder wordende mens (met veelal een complexe gezondheidsproblematiek).

Merkt u dat het lopen slechter gaat, het opstaan uit een stoel of het bed moeilijker is of hebt u überhaupt moeite in beweging te komen. Dan bent u bij de geriatriefysiotherapie aan het juiste adres!

Wat is de therapie?

Meestal bestaat de therapie uit het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid door functionele oefentherapie.

Daarnaast is vaak ook het verschaffen van informatie aan u en uw omgeving over het ziektebeeld, over het omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid en het aandragen van mogelijke hulpmiddelen een belangrijk element van de behandelingen. 

Bij dit alles is het belangrijk dat uw eigen regie hoog in het vaandel staat, want het gaat om uw kwaliteit van leven. 

Hoe is de training opgebouwd? 

We voeren eerst een intake uit om te kijken waar u staat. We nemen daarbij een aantal testen en metingen af en kijken zorgvuldig naar de hulpvraag en bepalen wat er nodig is. Afhankelijk daarvan maken we een behandelplan.

Hoe lang duurt de training?

Hoe lang een training duurt en hoe vaak u per week aanwezig bent is afhankelijk van een door ons samen opgesteld behandelplan. De duur van het traject is ook verschillend afhankelijk van de aard van de klachten, de aanwezige gezondheidsproblemen en de mogelijke oplossingsstrategieën. 

Als doelen bereikt zijn dan sluiten we af door samen te bekijken hoe u na het traject de behaalde doelen kunt behouden.

Werken jullie samen?

Ja, wij doen de therapie veelal niet alleen. We werken indien nodig nauw samen met meerdere disciplines. Naast uw huisarts kan er afhankelijk van de situatie ook nog een psycholoog, ergotherapeut, logopedist of een diëtist ingeschakeld worden.

Specialisten

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Maak een afspraak

Plan nu je afspraak