Etalagebenen PAV

PAV staat voor Perifeer Arterieel Vaatlijden

Etalagebenen (PAV) in Enschede

Onze fysiotherapeuten zijn speciaal geschoold en aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Hierdoor kunnen we je de beste hulp bieden die je in Enschede kunt vinden. We geloven in persoonlijke aandacht en zoeken naar de beste oplossing voor jouw pijn. 

Wat zijn etalagebenen? 

Etalagebenen wordt ook wel 'claudicatio intermittens' genoemd en bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd. Door deze vernauwing komt er te weinig zuurstof naar de spieren wat kan leiden tot krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning. Na rust verdwijnt de pijn, en daar komt ook de naam uit voort: patiënten proberen de pijn te maskeren door noodgedwongen de etalage van een winkel te bekijken. 

Wist je dat..

... En wordt geschat dat in Nederland ruim 19% van de 55-plussers lijdt aan een vorm van PAV.

Hoe verloopt een behandeltraject?

Als eerst kom je bij ons bij in Enschede bij een fysiotherapeut die gespecialisserd is in etalagebenen. Het traject is een intensieve behandeling van een jaar, waarbij je de eerste periode 2 á 3 sessies per week volgt. Daarna neemt de frequentie van behandelingen geleidelijk af tot 1 keer per maand. We streven naar zelfredzaamheid. We gaan je loopafstand verhogen en geven je kwaliteit van leven een nieuwe impuls. We kijken binnen dit traject ook naar eventuele comorbiditeiten en of andere beperkende factoren. Het gaat dus niet alleen om de etalagebenen, maar om het hele pakket. Aangezien roken, onvoldoende beweging en ongezonde voeding de belangrijkste risicofactoren zijn, helpen onze therapeuten je ook in een gezonde leefstijl. Je krijgt looptraining, caridooefeningen en spierversterkende oefeningen. Een aantal van deze kun je ook thuis oefenen. 

Specialisten

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Maak een afspraak

Plan nu je afspraak