Bevallingscursus Enschede

Een goede voorbereiding op de bevalling in 1 avond middels de Floor ®  Bevallingsvoorbereiding (geïnspireerd door Nelleke Tepper)

Een interessante zwangerschapscursus in Enschede

Niet allen wanneer het de eerste keer is, is het heel erg fijn om te weten wat er op je af komt. Hoe weet ik wanneer de eerste weeën beginnen? Wat doet de verloskundige? Waar moet ik op letten tijdens de bevalling? Wat kan mijn partner doen en wat kan ik zelf doen? 

Je krijgt de theoretische informatie over de bevalling, van de eerste wee tot het vierde triemester. Aan de hand van de theoretische kennis nemen wij je mee in wat jij en jouw partner kunnen doen om de bevalling zo voorbereid mogelijk in te gaan en zullen wij bij het tweede gedeelte van de avond alles in de praktijk gaan oefenen.  

De Floor ® Bevallingsvoorbereiding kan apart afgenomen worden. Je hoeft dus niet de trainingen gevolgd te hebben om je aan te melden voor de Floor® Bevallingsvoorbereiding.

Het is een eerlijke en betrouwbare cursus om de tot de benodigde basisinformatie te komen. Mocht dit niet voldoende voor je zijn, kunnen we in gesprek waar je nog meer behoefte aan hebt.

Vanaf wanneer mag ik deze volgen?

Als je zwanger bent vanaf 13 weken ben je welkom. Maar meestal komen vrouwen en hun partner na de helft van de zwangerschap.

Ontspanning is de sleutel naar een goede bevalling

Zou je het kunnen voorstellen dat juist ontspanning jou het meeste helpt bij de bevalling? Een ontspanningsoefening die je bijv. kan gaan doen is de buikademhaling. Ga hiervoor in een lekkere houding liggen of zitten. Leg je handen op je buik. Adem via de neus diep in en probeer je adem te volgen. Adem via je mond of neus weer uit. Probeer langzaam steeds meer naar je handen (je kindje) te ademen. Wellicht kun jij hierbij ook een positieve affirmatie meenemen of een positieve intentie. Probeer steeds meer richting je buik te voelen en te ademen totdat je merkt dat je om het kindje heen ademt en je buik onder je handen bol wordt tijdens inademen.

Wist je dat.. 

... de bevalling meerder fases heeft en dat je lichaam tijdens een natuurlijke bevalling lichaamseigen morfine (pijnstiller) aanmaakt?

Kosten

De kosten van deze avond zijn 75 euro inclusief BTW.

Vergoedingen zorgverzekering

De cursus wordt vaak vergoedt, kijk voor informatie naar jouw eigen zorgverzekeraar.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats aan de Zunabrink 12, 7544 DR Enschede

  • 14.7.2022 van 19.30 tot 21.30
  • 25.8.2022 van 19.30 tot 21.30
  • 6.10.2022 van 19.30 tot 21.30
  • 17.11.2022 van 19.30 tot 21.30
  • 12.1.2023 van 19.30 tot 21.30

Om je aan te melden stuur je een berichtje via het contactformulier of bel je met: 06 34 36 11 22.
We beantwoorden graag al je vragen over deze avond.

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars
Plan nu je afspraak