Haptonomie

Haptonomie helpt jou om je beter, gezonder en lekkerder te voelen.

Wanneer kom je bij ons voor haptonomie?

Er komen bij ons ook mensen voor haptonomie die last hebben gehad van een burn-out, weinig zelfvertrouwen ervaren, (chronische) pijn hebben en zich uitgeput voelen. Waar ze ook voor komen is het ervaren van een vlak gevoel; ze hebben dan het idee dat ze meer plezier zouden moeten kunnen beleven in een bepaald moment. Anderen vinden het lastig om in contact te komen en weer anderen hebben moeite met grenzen aangeven. Wellicht ervaar je onrust in je leven die je niet zo kunt bestemmen of zie je door de bomen het bos niet meer in je dagelijkse leven. Dit zijn allemaal klachten of problemen waarbij je haptonomie op kunt zoeken. Wij kunnen dan net even die steun in je rug zijn om een mooier leven op te pakken.

Wat doen we op de eerste afspraak?

Nadat je eventjes in de wachtruimte hebt gezeten met een kopje koffie of thee komt de haptonoom je ophalen. Bij de eerste afspraak nemen we samen door wat je specifieke klachten zijn. We doen een uitgebreide intake om zoveel mogelijk over je klachten te horen. Hierbij sta jij centraal en kijken we ook naar je omgeving. Wanneer we dat plaatje helder hebben stellen we samen een behandelplan op en jij bepaalt hoe je je aan het eind van het traject graag wilt voelen. Als er nog tijd is dan doen we nog een kleine oefening om alvast in contact te komen met haptonomie.

Wat doen jullie na de eerste afspraak?

Veelal bestaat de structuur de behandeling uit eerst een gesprek hoe het de week, of weken er voor is gegaan. Van daaruit bepalen we welke oefening jou die dag gaat helpen. Dit kunnen fysieke oefeningen zijn of een behandling op de bank. Daarna bespreken we na wat er allemaal is gebeurd en wat je ervaren hebt om vervolgens met meer energie en een beter gevoel de deur uit te gaan.